вівторок, 19 грудня 2017 р.


І в наші двері постукав святий Миколай...

ХВИЛИНКА РОЗДУМІВ 
для батьків.
Настала прекрасна зимова пора свят та подарунків! День святого Миколая, Новий рік, Різдво - це казка для малечі.
- Як дарувати подарунки дітям, а не "купувати" дитячу любов?


ЯК ДАРУВАТИ ПОДАРУНКИ ДІТЯМ? 🎁 
(текст психолога Владимир Гарипов (Vladimir Garipov))
В переддень Дня святого Миколая батьки метушилися по магазинах у пошуках того, що ж покласти під подушку або виконують «замовлення». Коли ми даруємо подарунки, ми хочемо показати, що людина важлива для нас, що вона для нас дорога. Батьки завжди прагнуть викликати у дітей позитивні, приємні емоції і дати їм все, що вони забажають, але це не завжди виходить так, як планувалося.
Хочу розповісти про те, як я дарую подарунки своїм дітям. Ось 3 простих правила:


#⃣1⃣ Дітям потрібно дарувати подарунки просто так, але не дуже часто. Навіть якщо у вас є фінансова можливість дарувати все, що тільки дитина хоче, і коли вона хоче, не варто цього робити. Дайте їм можливість чогось особливого захотіти, помріяти про це. Не завалюйте дітей подарунками та сюрпризами, інакше ви просто не дасте їм можливість оцінити вашу турботу і увагу, тому що вони не встигнуть ще нічого захотіти.
#⃣2⃣ Дуже важливо не компенсувати подарунками інші прояви любові і турботи про дітей. Бо тоді у дитини може сформуватися неправильне сприйняття того, що любов до близьких можна показати лише через подарунки, а інші прояви, такі як турбота, увага, чуйність - просто не потрібні. З часом діти можуть сумніватися, що ви любили їх по-справжньому, а не просто відкуповувалися подарунками.
#⃣3⃣ Якщо дитина хоче якусь конкретну річ, а ви не можете собі її дозволити, важливо відкрите спілкування. Чесно і зрозуміло поясніть, чому неможливо купити той чи інший подарунок. При цьому не потрібно розповідати про те, що життя важке і дороге, скаржитися, що у вас низька зарплата тощо. Просто потрібно сказати про те, що, на жаль, ви можете купити лише ось цю річ, яка не така дорога. При цьому можна сказати: "я тебе дуже сильно люблю, і тому хочу тобі зробити щось хороше, але, на жаль, можу зробити це тільки ось таким чином”.
🔅 Ці прості правила принесуть приємні емоції у свята, а не розчарування і образи. 🎄

Немає коментарів:

Дописати коментар