субота, 21 травня 2016 р.

День вишиванки

     19 травня Україна відзначала День вишиванки -  свято-флешмоб, коли українці в будній день одягають вишиванку на роботу, університет, школу чи садочок. Всеукраїнську акцію   започаткувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк у 2007 році. У третій четвер травня, в будній день кожен бажаючий долучитись до свята одягає вишиванку .  Це свято об’єднує українців незалежно від їх статі, соціального статусу, віросповідання або політичних поглядів. Його мета – зберегти  народні традиції створення і носіння національної вишитого одягу.  Люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже в стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.
    Щороку відзначають його і у нашій школі.  Цьогоріч у День вишиванки учні презентували проект-карту України у символах, які притаманні кожній області.
  

      Виставка робіт майстринь-вишивальниць           у нашому класі. Чудові вишиті картини, ікони, серветки та рушники майстерно виконані матусями Майданюк Віки та Гермака Кірілла і бабусями Бережанського Іллі та Кравчук Лесі.

Немає коментарів:

Дописати коментар